Det som en dag började med en idé blev tillslut en verklighet. I mars sökte jag efter 2 deltagare som ville komma igång med sin träning på riktigt. Målet var att dom skulle träna regelbundet, bryta dåliga vanor och må bättre allmänt. Varje pass summerades i ett inlägg för att fler skulle få göra samma resa men på egen hand. Tyvärr har ju alla inlägg raderats därför ska jag försöka göra mitt bästa för att sammanfatta vad som skett under dessa 12 veckor.

 1. Peter drack inte en enda droppe alkohol under denna period – ja, han höll sig till vatten på alla AWs.
 2. Peter slutade att äta socker och friterat mat, istället började han med att laga matlådor för veckan.
 3. Förutom att träna med mig två gånger i veckan så har Peter promenerat varje kväll och även övat på teknik/rörlighet på gymmet tills det att han blivit godkänd för att lyfta vikter.
 4. Peter mår bättre idag än vad han har gjort på flera år.
 5. Peter tycker att träning har blivit jätteroligt och att det idag är en del av hans livsstil. Han har även ett nytt mål om att göra sin första pull-up innan årsskiftet.
 6. Peter har förändrat sin hälsa och livskvalitet.

PT - 1

PT - 2

PT - 3

Jag har fått många frågor och tänkte svara kortfattat på de två vanligaste frågorna.

 • Hur ser ditt träningsschema ut?

 Vi har aldrig haft ett träningsschema som vi följer. Vi har tränat CrossFit som bygger på funktionella övningar som utförs under hög intensitet och med konstant variation.  Det betyder att vi har struntat i bröst på måndagar, armar på tisdagar and so on..

 • Hur ser ditt kostschema ut?

Vi har aldrig haft ett kostschema eller någon speciell diet. För varje vecka som har gått så har jag och Peter diskuterat hans kostdagbok, vi har gjort ändringar av näringsämnen och portioner för att kosten ska passa träningen och hans viktnedgång.

Som avslutning ger Peter sina 3 bästa tips:

 1. BESTÄM DIG!
 2. Förbered dig på att jobba disciplinerat och hårt!
 3. Jag ljög för mig själv om min situation. Jag visste att jag behövde röra på mig och äta bättre men blundade för det. Det blir så mycket enklare att ta hjälp av en professionell. DU behöver bara ha tips 1 i åtanke.

Vill du vara med i projekt 12? Vi sätter igång 1/9.

Lämna ett spår här så berättar jag mer // AT