För 2 år sen i November körde körde jag mitt första pass på CrossFit Medis – det var det absolut värsta jag hade utsätt min kropp för. Det drog inte lång tid innan jag körde nästa pass och till slut vart jag helt såld på det. Åtta månader senare gick jag utbildningen CrossFit Level 1 och sen dess har jag aktivt coachat i CrossFit.

Det är något speciellt med CrossFit – antingen älskar man det eller så hatar man det. Det finns inget mellanting och så enkelt är det. Jag råkar vara i kategorin ”Jag älskar CrossFit” och jag hoppas på att mina bekanta inte kommer ihåg min dåvarande inställning till CrossFit haha…

 

CrossFit level 1

Den 20:onde Augusti har jag bokat nästa steg i mitt CrossFit-coachande. Vad jag har läst och hört om utbildningen är att varje mening som kommer ut ur min mun i syfte till att coacha andra kommer att  ifrågasättas, ända tills det att jag själv inte klarar av att förklara vad jag menar.

Varje ”tänk på att fötterna ska följa samma riktning som tårna samtidigt som höften ska under knäna till att bröstkorgen pekar rakt fram till det att du ser ut som ett frågetecken” till att ”Stopp, ut med knäna”,  ”höft under knä” och ”blicken rakt fram”. Jag kommer med andra sakta brytas ned i mitt coachande och ur det kommer en ny coach att växa fram. Det pirrar redan i magen…

CrossFit Level 2

// AT